نصر:رامین اکبری بنیان گذار بهارکارآفرینان استارتاپی در گفتگو با نصر گفت: در سال ۹۷ ( نصب ۴۰ میلیون ایرانی اپکلیشن بازار – رشد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ درصدی استارتاپها – بازی سازان ایرانی در سال ۹۷ به لحاظ درآمدی ، میزان رشد ۵۹ درصدی رو تجربه کردن ) که نشان از آن دارد که استارتاپها ، کسب و کارهای دیجیتال می توانند نقش پر رنگی در توسعه رشد اقتصادی کشور داشته باشد.

به گزارش نصر، رامین اکبری استاد دانشگاه، با بیان اینکه اولین هدف استارتاپ بهار کارآفرینان استارتاپی ، توسعه فضای کارآفرینی استارت آپی و دیجیتال در آذربایجان شرقی و شمالغرب کشور است. با توجه به نوپا بودن این فضاء در استان سعی داریم مردم ، فعالان اقتصادی ، فعالان کسب و کارسنتی را با استارتاپها و کسب و کارهای دیجیتال آشنا کنیم.

وی با اشاره به اینکه توسعه تکنولوژی سبب شده است کسب و کار سنتی وارد فضای دیجیتال شود، اذعان داشت: طبق آمار ۱۰ درصد محصولات در دنیا از طریق دیجیتال به فروش می رسد ما سعی داریم اصناف سنتی استان را با این فضا آشنا کنیم. اگر نگاه بین المللی داشته باشیم .مثلا آمازون میزان فروش آمازون در سال ۲۰۱۷ به ۹٫۱۷۷ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل ۳۱ درصد افزایش داشته است. در سه‌ماه دوم سال ۲۰۱۸، فروش خالص بین ۵۱ تا ۵۴ میلیارد دلار و رشد ۳۴ تا ۴۲ درصدی در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ باشد. همچنین میزان درآمد بین ۱.۱ تا ۱.۹ میلیارد دلار است. در حالی که در سال گذشته این رقم ۶۲۸ میلیون دلار بود.

وی با اشاره به رویداد ها و همایش های ملی برگزار شده توسط بهارکارآفرینان استارتاپی www.bkstartupi.com اظهار داشت: اولین رویداد این مجموعه سال ۹۷ با عنوان “اولین بهار کارآفرینان استارت آپی” ۵۵۰ که نفر مخاطب داشت، دومین رویداد در اواخر سال ۹۷ با عنوان “همایش توسعه دیجیتال مارکتینگ با محوریت برندسازی و فروش” با ۴۰۰ نفر مخاطب برگزار شد.

وی افزود: دومین رویداد ملی بهار کارآفرینان استارتاپی هم که اخیرا ۵ تیر ماه در تالار وحدت دانشگاه تبریز با ۸۰۰ نفر مخاطب برگزار شد، که بزرگترین رویداد استارتاپی استانهای کشور می باشد. همچنین سال ۹۷ دو میز گرد تخصصی ، یک دورهمی کارآفرینی کمپین و جلسات تخصصی نیز از دیگر رویدادهای مختلفی است که با همکاری مجموعه های مختلف بعنوان کار اجتماعی در تبریز انجام دادیم . همچنین در رویدادها و همایش هامون بنیانگذاران برندهای ملی همچون ( علی بابا – دیجی کالا – بیمیتو – فست کلیک – شیپور – ژاکت – همیار وردپرس) و متخصصین ملی همچون آقایان عادل طالبی – توحید علی اشرفی در رویدادهای بهار کارآفرینان استارتاپی بعنوان سخنران در تبریز حضور داشتند.

وی با بیان اینکه حضور بنام ترین و برترین های حوزه کارآفرینان کشور به عنوان سخنران در بهار کارآفرینان استارتاپی سبب شده این رویداد هویت ملی به خود گیرد و قدم بزرگی برای پیشرفت و توسعه اکوسیستم استارت آپی تبریز و کسب و کارهای دیجیتال باشد. این افراد با حضور در رویدادهای بهار کارآفرینان استارتاپی، تجربیات مختلفی که در کسب و کارهای خود دارند، به اشتراک می گذارند و برگزاری چنین رویدادهایی حرکت جدیدی است و در استان رویدادهایی به این صورت اهمیت بسیاری برای ترویج فرهنگ کارآفرینی دارند.

وی با بیان اینکه هدف داریم اعضای هیئت رئیسه بهار کارآفرینان استارتاپی را از چهره های ملی در این حوزه انتخاب کنیم، اظهار داشت: از این طریق می توانیم رویدادهای ملی با تاثیرگذاری بیشتر برگزار کنیم و ارتباط نزدیکی بین اکوسیستم استارت آپی استان و ملی برقرار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه در چنین رویدادهایی نیاز است که شاهد حمایت های معنوی بخش دولتی بوده باشیم، گفت: همکاری ارگان های دولتی خوب و موثر نیست ،چرا که در تهران رویدادهای مختلفی با حضور مسئولان کشوری برگزار می شود اما در تبریز با وجود تعداد اندک رویداد ها شاهد حضور مسئولان استانی هم نیستیم. و متاسفانه بعضی از مدیران ارشد استان حتی آشنایی با استارتاپها و کسب و کارهای دیجیتال هم ندارند.

وی اضافه کرد: درست است که در ماه های اخیر ارگان های دولتی در پایتخت توجه بیشتری به این فضا نشان می دهند اما سرعت این حرکات لاک پشتی است و بیشتر در تهران اتفاق می افتد، از این رو نیاز است که تعاملی چند طرفه بین اکوسیستم ، بخش خصوصی و دولتی ایجاد شود.

اکبری اذعان داشت: مهم ترین مشکلات بنیان گذاران این حوزه عدم آشنایی آنها با مسائل حقوقی – نبود سرمایه گذاری فعالان اقتصادی – فرهنگی اجتماعی کشور هست


مطلب مورد علاقه تان را با دوستان خود به اشتراک گذارید: